• Nástup do školy

          • Žiaci, ktorí budú chodiť do školy na Švabinského, prídu v pondelok 05. 09. 2022 na 08.00 h - pri vchode do areálu a na vrátnici vás usmernia. Žiaci odborného učilišťa aj praktickej školy prídu aj s rodičmi (zákonnými zástupcami) - prváci sa stretnú sa so svojimi triednymi učiteľmi, žiakov druhého a tretieho ročníka privítajú ich majstri odbornej výchovy. Všetci žiaci tu dostanú aj potvrdenie o štúdiu a hneď po zápise pôjdu domov, resp. na internát. Školský klub v pondelok ešte nebude v prevádzke. V prípade akýchkoľvek otázok nás môžete kontaktovať mailom (info@oudubba.sk) alebo telefonicky (p. zástupkyňa S. Gergelová 0911/310620). 

            Žiaci učebných odborov, ktorí budú mať školu na Dúbravskej ceste, prídu v pondelok 05. 09. 2022 na 08.00 h do školy priamo tam - kontaktovať nás môžete mailom (info@oudubba.sk) alebo telefonicky (sekretariát 02/54793677, p. zástupkyňa L. Krušinová 0911/310618)

            Záhradníci budú mať vo všetkých ročníkoch školu na Dúbravskej ceste. Výnimkou sú len tí druháci, ktorí už aj v prvom ročníku chodili do školy na Švabinského.

            Na školskom internáte na Dúbravskej ceste sa žiaci budú ubytovávať priebežne - po tom, čo vybavia všetky náležitosti v škole. Vychovávatelia vás čakajú od rána, kontaktovať nás môžete mailom (info@oudubba.sk) alebo telefonicky (sekretariát 02/54793677, p. zástupca P. Čaputa 0903/555886)

            V pondelok budú mať (na Dúbravskej ceste) obed len internátni žiaci.

        • Spojenie škôl
          • Spojenie škôl

          • Milí žiaci, rodičia,

            od 01. 09. 2022 sa Spojená škola, Švabinského 7, Bratislava spája s Odborným učilišťom, Dúbravská cesta 1, Bratislava. Názov novej školy bude Spojená škola internátna, Dúbravská cesta 1, 845 24 Bratislava.

            Na novú školu prechádzajú záväzky oboch škôl, teda aj doterajší, aj novoprijatí žiaci sa automaticky stávajú žiakmi novej školy a budú chodiť naďalej do školy na Švabinského 7. K pôvodným žiakom školy pribudnú ďalší žiaci z Odborného učilišťa na Dúbravskej ceste, takže do Petržalky bude chodiť približne dvakrát viac žiakov ako doteraz. Časť pedagógov a ostatných zamestnancov školy zostáva a pribudnú viacerí noví zamestnanci. Riaditeľom novej školy bude Mgr. Eduard Filo, zástupcom riaditeľa pre pracovisko na Švabinského ul. bude PaedDr. Soňa Gergelová. V prípade otázok môžete nové vedenie školy kontaktovať mailom (info@oudubba.sk) alebo telefonicky (0911/310620).

            V škole na Švabinského ul. budú chodiť na teoretické i praktické vyučovanie žiaci učebných odborov:

            2982 G 02 potravinárska výroba  pekárenská výroba (PK)

            3383 G 02 spracúvanie dreva stolárska výroba (ST)

            3686 G 10 stavebná výroba  maliarske a natieračské práce (MA)

            4572 G 09 poľnohospodárska výroba  záhradníctvo: kvetinár, zeleninár, sadovník (ZH) - len druháci

            6491 G 01 obchodná prevádzka  práca pri príprave jedál (KR)

            6491 G 02 obchodná prevádzka – príprava, skladovanie a predaj  tovaru (PR)

            6497 G pedikúra  manikúra (PM)

            a tiež žiaci praktickej školy (PŠ).

            Do priestorov sídla novej školy na Dúbravskej ceste budú naďalej chodiť na teoretické i praktické vyučovanie žiaci učebných odborov:

            2985 G cukrárska výroba (CK)

            3179 G 10 textilná výroba  ľudovoumelecká tvorba (ĽV)

            4572 G 09 poľnohospodárska výroba  záhradníctvo: kvetinár, zeleninár, sadovník (ZH) - všetky ročníky

            4572 G 04 poľnohospodárska výroba  rastlinná a živočíšna výroba (CH)

            6485 G opatrovateľská starostlivosť v zariadeniach sociálnej starostlivosti (OT)

            6494 G služby a domáce práce (DP)

            6495 G 01 polygrafická výroba  knihárne a kartonáž (KN)

            a tiež žiaci prípravného ročníka (PRR).

            Nástup do školy bude v pondelok 05. 09. 2022 o 08.00 h. Novoprijatí žiaci - pokiaľ nie sú plnoletí - by mali prísť so svojimi zákonnými zástupcami.

            Sledujte, prosím, toto webové sídlo - postupne pribudnú ďalšie informácie.

            Tešíme sa na vás.

          • Prijímačky do OU a PŠ 2022/2023

          • Organizácia  prijímania žiakov na štúdium v I. kole a II. kole.

            V I. kole prijímacieho konania bol prvý termín 2.05.2022 a druhý termín bol 9.05.2022. Prijatý uchádzač  alebo zákonný zástupca prijatého neplnoletého uchádzača najneskôr 23.05.2022 písomne potvrdí škole prijatie na vzdelávanie.

            II. kolo prijímacieho konania do OU bude 21.06.2022 bez prijímacích skúšok. Podmienkou pre prijatie na štúdium je, aby žiak splnil kritériá prijatia, ktoré sú uvedené na našej webovej stránke.

            II. kolo prijímacieho konania do PŠ sa nebude konať, pretože stanovený počet žiakov pre prijatie je naplnený.

            S pozdravom

                                                                                           PhDr. Ľudmila Lukačková  PhD.                                                                                                      riaditeľka

             

             

             

          • Vyučovanie po Vianočných prázdninách

          • Vážení rodičia, milí žiaci

            oznamujeme Vám, že vyučovanie žiakov po Vianočných prázdninách prebieha od 10.01.2022 za prísnych epidemiologických opatrení. Pred vstupom do školy si žiaci i zamestnanci nasadia rúška alebo respirátory a vydezinfikujú si ruky. Žiaci predkladajú službe na recepcii podpísané vyhlásenie o bezpríznakovosti. Žiaci, ktorí prekonali COVID-19 pred nie viac ako 180 dňami alebo sú očkovaní, môžu priniesť podpísanú výnimku z karantény.

            Ďalšie  informácie Vám poskytnú tredni učitelia a majstri OV

            S pozdravom

                                                                                                        PhDr. Ľudmila Lukačková  PhD.                                                                                                         riaditeľka

          • Vianočné prázdniny

          • Vážení rodičia, milí žiaci,

            oznamujeme Vám, že Vianočné prázdniny v školskom roku 2021/2022 sú od 20.decembra 2021 do 7. januára 2022. Nástup na vyučovanie je 10. januára 2022 podľa rozvrhu. V prípade zmeny nástupu na vyučovanie Vás budeme informovať prostredníctvom tejto webovej stránky resp. cez triednych učiteľov.

            Želáme Vám pohodové Vianočné prázdniny a šťastný návrat do školy.

             

                                                                                           PhDr. Ľudmila Lukačková  PhD.                                                                                                         riaditeľka

          • Prezenčné vzdelávanie

          • Vážení rodičia, milí žiaci

            oznamujeme Vám, že od utorka 14.12.2021 prechádzame na prezenčné vzdelávanie na základe novej vyhlášky č. 294/2021 RÚVZ Bratislava, ktorou sa zrušuje vyhláška č. 276/2021 a podľa Rozhodnutia ministra školstva zo dňa 8.12.2021.

            Vyučovanie budeme realizovať v škole podľa manuálu ŠKOLSKÝ SEMAFOR, ktorý bol aktualizovaný dňa 26.11.2021 a dodržiavania protiepidemických opatrení podľa RÚVZ Bratislava. Vstup žiakov a zamestnancov do školy bude možný len na základe preukázania sa negatívnym Ag testom resp. tlačivom o bezinfekčnosti, alebo potvrdenia o očkovaní resp. o prekonaní ochorenia Covid19.

            S pozdravom

                                                                                           PhDr. Ľudmila Lukačková  PhD.                                                                                                         riaditeľka

             

             

             

             

          • Dištančné vzdelávanie

          • Vážení rodičia, milí žiaci

            oznamujeme Vám, že od pondelka 06.12.2021 prechádzame na dištančné vzdelávanie na základe nariadenia RÚVZ, podľa ktorého sa  zatvárajú viaceré školy a školské zariadenia v Bratislavskom kraji, vrátane nášho Odborného učilišťa i Praktickej školy.

            To znamená, že pedagogickí zamestnanci, budú komunikovať so žiakmi online, elektronicky alebo telefonicky. Pedagógovia budú pripravovať pre žiakov učebné texty, pracovné listy, cvičenia a kontrolné testy, pomocou ktorých si môžu žiaci precvičovať a opakovať učivo. Učebné materiály jednotlivých predmetov sú rozdelené podľa ročníkov a učebných odborov a nachádzajú sa v menu "Učebné materiály pre žiakov" na vrchnej lište.

            O termíne návratu do školy na prezenčné vdelávanie Vás budeme informovať prostredníctvom tejto webovej stránky.

             

            So srdečným pozdravom 

                                                                                       PhDr. Ľudmila Lukačková  PhD.                                                                                                         riaditeľka  

          • Rúško a respirátor FFP2

          • Od pondelka 08. 11. 2021 je Bratislava podľa covid automatu červená, na základe čoho vznikla v školách povinnosť nosenia respirátora v interiéroch teoretického a praktického vyučovania a nosenie rúška v exteriéri na hromadných podujatiach.Vyučovanie prebieha naďalej prezenčnou formou podľa školského semaforu. Stále platí aj dodržiavanie protiepidemických opatrení, ktorými sú najmä pravidelná dezinfekcia rúk a udržovanie odstupov.

          • Halloween

          • Týždeň pred jesennými prázdninami sa na našej škole niesol aj v tak trochu „halloweenskej“ atmosfére. Halloween sa oslavuje 31. októbra hlavne v anglicky hovoriacich krajinách. V tomto čase ľudia zvyknú vystavovať svietniky z tekvíc vyrezaných do podoby tváre. Konajú sa večierky, kde  nesmú chýbať kostýmy čarodejníc, duchov a iných strašidiel. Všade sú netopiere, čierne mačky, pavučiny, kostlivci a pod. Všetko je ladené v červenej, čiernej, oranžovej a žltej farbe. Žiaci našej praktickej školy si pripomenuli tento sviatok dňa 22.10.2021. Počas celého dopoludnia sa všetci veselo zabávali, tancovali v maskách a ochutnávali halloveenské koláčiky. Atmosféra bola úžasná a už teraz sa tešíme na ďalší ročník.

          • Európsky týždeň športu 2021

          • Tak ako každý rok aj tento rok sme sa aktívne zapojili do Európskeho  týždňa športu 2021, športového podujatia pod hlavičkou BeActive, v rámci, ktorého sa uskutočnilo dňa 24.09.2020 na školskom dvore cvičenie žiakov a zamestnancov pod taktovkou učiteľa telesnej a športovej výchovy. Hlavnou témou tejto kampane je nabádať k pohybu, a to nielen počas Európskeho  týždňa športu, ale po celý rok. Žiaci sa zúčastnili aj športových súťaží a hier, ktoré ich majú motivovať k pobytu na čerstvom vzduchu. Občerstvenie pre žiakov a zamestnancov bolo hradené z finančných prostriedkov OZ Debora.

          • Otvorenie školského roka 2021/2022

          • Vážení rodičia, milí žiaci,

            oznamujeme Vám, že otvorenie nového školského roka v našej škole bude dňa 02.09.2021 o 8:00 hod. Vstup žiakov do Spojenej školy bude možný o 7:45 hod. na základe zásady ROR: Rúško - Odstup - Ruky/dezinfikovať. Na recepcii Vás budú čakať triedni učitelia, resp majstri OV, ktorí Vás oboznámia s ďalšími informáciami. 

            Na zahájenie nového školského roka je potrebné priniesť vyplnené tlačivo: „Písomné vyhlásenie o bezpriznakovosti žiaka“, ktoré nájdete v sekcii "Aktuálne informácie" na tejto webovej stránke v prílohe  č. 1 Manuálu Školského semafora v školskom  roku 2021/2022.

            Milí žiaci, želáme Vám príjemný zvyšok prázdnin a tešíme sa na Vás v novom školskom roku!  

             

                                                                                          PhDr. Ľudmila Lukačková, PhD.

                                                                                                            riaditeľka

          • Druhý termín prijímacieho konania do OU a PŠ

          • Riaditeľka spojenej školy oznamuje žiakom ŠZŠ resp. ZŠ a ich zákonným zástupcom, že dňa 15.06.2021 sa uskutoční II. kolo prijímacieho konania (PK) do odborného učilišťa a praktickej školy.

            Prihlášky na druhý termín PK si môžu žiaci podať do 14.06.2021. Rozhodnutie o prijatí bez prijímacej skúšky dostanú uchádzači do 3 dní od konania PK. Žiaci, ktorí nesplnili kritériá pre prijatie do požadovaných učebných odborov, budú pozvaní dňa 22.06.2021 do SŠ na prehodnotenie vhodnosti nimi zvoleného učebného odboru prípadne im bude navrhnutý iný učebný odbor. Výsledkom prijímacieho konania bude rozhodnutie  o prijatí, resp. neprijatí žiaka na štúdium v OU alebo PŠ. Rozhodnutie riaditeľky SŠ bude doručené zákonnému zástupcovi žiaka do 25.06.2020 poštou, spolu s tlačivom, na ktorom zákonný zástupca záväzne potvrdí nastúpenie alebo nenastúpenie žiaka na štúdium a tlačivo doručí škole do 29.06.2020

            S pozdravom 

                                                                                         PhDr. Ľudmila Lukačková PhD.

                                                                                                   riaditeľka                                                                            

          • Žiaci nepotrebujú do školy test

          • Vážení rodičia, milí žiaci a pedagógovia,

            oznamujeme Vám, že v zmysle vyhlášky ÚVZ SR, ktorá je platná od 29.04.2020 sa žiaci nášho odborného učilišťa a praktickej školy nebudú pri vstupe do školy preukazovať negatívnym testom.

            Toto opatrenie sa týka okresov, ktoré nie sú zaradené uznesením vlády SR podľa COVID automatu do štvrtého stupňa varovania, teda všetkých okresov okrem čiernych. Vyhláška má platnosť od 29. apríla do 28. mája 2021.

            Zamestnanci školy, zákonní zástupcovia žiakov a cudzie osoby pri vstupe do budovy školy postupujú podľa COVID automatu, t.z., že sa u nich vyžadujú testy podľa vývoja epidemiologickej situácie v danom okrese.

            So srdečným pozdravom                 

                                                                                            PhDr. Ľudmila Lukačková, PhD.                                                                                                        riaditeľka 

          • Návrat do škôl podľa rozhodnutia MŠ SR

          • Vážení rodičia, milí žiaci a pedagógovia,

             

            oznamujeme Vám, že Rozhodnutím ministra školstva zo dňa 12.04.2021 sa obnovuje školské vyučovanie na všetkých školách a školských zariadeniach od 26.04.2021 v súlade s podmienkami regionálneho automatu. Podrobnosti nájdete vyššie, v menu Aktuálne  informácie.

            To znamená, že naše odborné učilište a praktická škola od 26. 04. 2021 prestáva poskytovať žiakom dištančné vzdelávanie a vyučovanie sa bude realizovať prezenčne podľa rozvrhu v jednotlivých triedach. Naša škola bude postupovať podľa aktuálnej epidemiologickej situácie v súlade s aktuálnym manuálom ministerstva školstva „Návrat do škol od 19.04.2021“ a „Covid školským semaforom“.

            So srdečným pozdravom

                                                                                 PhDr. Ľudmila Lukačková, PhD.                                                                                                   riaditeľka školy

             

          • Veľkonočné prázdniny a riaditeľské voľno

          • Vážení rodičia, milí žiaci a pedagógovia,

            oznamujeme Vám, že od 1.4 do 6.4.2021 veľkonočné prázdniny a od 7.4 do 9.4.2021 majú žiaci našej školy riaditeľské voľno. Počas prázdnin a riaditeľského voľna sa žiaci nevyučujú. Do školy na vyučovanie nastúpia žiaci 12.4.2021 pri dodržaní bezpečnostných opatrení  R-O-R.

            Milí žiaci, želáme Vám, aby ste prežili zdravé veľkonočné sviatky a načerpali veľa novej jarnej energie, ktorá nám pomôže spoločne úspešne ukončiť školský rok 2020/2021.

             

            So srdečným pozdravom

                                                                                            PhDr. Ľudmila Lukačková, PhD.                                                                                                          riaditeľka 

            Veľká Noc 2021 - práce našich žiakov :)

          • Prezenčné vzdelávanie v škole bude od 10.03.2021

          • Vážení rodičia, milí žiaci a pedagógovia,

            oznamujeme Vám, že na základe dobiehajúcej karantény niektorých našich pedagógov a žiakov posúvame otvorenie školy na 10.03.2021. To znamená, že 8. marca a 9. marca sa bude vyučovanie realizovať dištančneod 10.03.2021 bude prezenčné vzdelávanie v škole. 

            Pripomíname, že podmienkou vstupu žiakov do školy je negatívny test aspoň jedného zákonného zástupcu neplnoletého žiaka, ktorý s ním žije v spoločnej domácnosti. Ak ide o plnoletého žiaka, tak sa testuje len on, bez povinnosti testovania rodiča. Taktiež potrebujú negatívny test aj všetci žiaci, ktorí vykonávajú prax na pracoviskách mimo budovy školy.

            Taktiež upozorňujeme, že je povinné nosenie respirátorov bez výdychového ventilu s klasifikáciou najmenej FFP2.

            Ďalšie informácie Vám poskytnú Vaši triedni učitelia.

             

            So srdečným pozdravom

             

                                                                                      PhDr. Ľudmila Lukačková, PhD.

                                                                                                      riaditeľka

          • Jarné prázdniny

          • Vážení rodičia, milí žiaci a pedagógovia,

            oznamujeme Vám, že jarné prázdniny v Bratislavskom kraji budú od 1.3.2021 do 5.3.2021. Žiaci našej školy majú voľno a pedagogickí zamestnanci si budú čerpať dovolenky. Nástup po prázdninách je dňa 8.3.2021 podľa rozvrhu. 

            Upozorňujeme Vás, že nástup do školy po prázdninách sa uskutoční na základe Covid automatu a podľa školského semaforu, preto je potrebné sledovať epidemiologickú situáciu v Bratislavskom kraji a odkazy na tejto webovej stránke.

             

            So srdečným pozdravom

                                                                                    PhDr. Ľudmila Lukačková, PhD.                                                                                                           riaditeľka

                                      

          • Prezenčné vzdelávanie v škole

          • Vážení pedagógovia, ctení rodičia a milí žiaci,    

            po zhodnotení súčasnej epidemiologickej situácie v BA kraji a podľa Manuálu MŠ SR, ktorý upravuje "Návrat do škôl" prechádzame v našej škole od 22.02.2021 na prezenčné vzdelávanie v škole. 

            Podmienkou vstupu žiakov do školy je negatívny test aspoň jedného zákonného zástupcu neplnoletého žiaka, ktorý s ním žije v spoločnej domácnosti. Ak ide o plnoletého žiaka, tak sa testuje len on, bez povinnosti testovania rodiča. Taktiež potrebujú negatívny test aj všetci žiaci, ktorí vykonávajú prax na pracoviskách mimo budovy školy.

            Prosíme Vás, aby ste sa podľa toho zariadili, pretože pri vstupe do školy sa bude overovať splnenie podmienky negatívneho výsledku testu prostredníctvom príslušného tlačiva - čestného vyhlásenia od zákonných zástupcov a plnoletých žiakov, ktoré sa nachádzajú v menu " Aktuálne informácie".

            Ďalšie informácie Vám poskytnú Vaši triedni učitelia.

             

            So srdečným pozdravom

             

                                                                                          PhDr. Ľudmila Lukačková, PhD.

                                                                                                               riaditeľka

             

          • Pokračujeme dištančnou formou vyučovania

          •  

            Vážení rodičia, žiaci a pedagógovia,

            oznamujeme Vám, že na základe odporúčania regionálneho hygienika zo dňa 5.2.2021, a po vyhodnotení súčasnej situácie v Bratislavskom kraji, našu školu od 15.02.2021 neotvárame a pokračujeme vo vyučovaní žiakov dištančnou formou. 

            To znamená, že pedagogickí zamestnanci, budú naďalej komunikovať so žiakmi online, elektronicky alebo telefonicky, tak ako doteraz. Pedagógovia budú pravidelne pripravovať pre žiakov aj učebné texty, pracovné listy, cvičenia a kontrolné testy, pomocou ktorých si môžu žiaci precvičovať a opakovať učivo. Učebné materiály jednotlivých predmetov sú rozdelené podľa ročníkov a učebných odborov a nachádzajú sa v menu "Učebné materiály pre žiakov" na vrchnej lište.

            Na návrat žiakov do školy sa intenzívne pripravujeme a o termíne návratu Vás budeme informovať prostredníctvom tejto webovej stránky.

             

            So srdečným pozdravom 

                                                                                       PhDr. Ľudmila Lukačková  PhD.                                                                                                         riaditeľka  

             

             

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje